Smaka av såsenmed pressad lime, salt och peppar. Sist det lagades mat med indiska smaker så hamnade det lax i stekpannan, till det lagade vi till en sås med härliga smaker
Om man vill göra det extra lätt för sig gör du den som en gratäng istället där du kokar ihop såsen och sedan häller den i en form med råa kycklingfiléer, varefter du tillagar allt i ugnen tills kycklingen är färdig
Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Koka potatisen och rör ihop såsen och servera det sedan med lite gott att dricka till. Lägg sedan upp laxfiléerna på rök galler och krydda med citronsalt, svartpeppar, vitlökspulver, dill och gräslök
rikligt med paprikapulver. Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Vi körde med en bit lax, men den funkar bra till andra rökta simmare också. Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Såsen kan med fördel även serveras till stekt kyckling. Låt såsen sjuda en stund och servera den varm eller ljummen till kycklingen eller annat kött som legat på grillen
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.