Kycklingmedcitronoch oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingochcitron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon ochcitronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kycklingoch även den rostade potatisen om man så vill
Häll sedan i hackad saltinlagd citron, harissa, honungoch oliver. Servera den marockanska kycklingenmed couscousen och toppa med hackad färsk koriander
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Kryddig helstekt kycklingmed ugnsbakad blomkål medcitron/fetaost. Det sista du gör med såsen är att stavmixa den slät, jag sparade allt utom chilifrukten, den la jag på kycklingen
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kycklingmedcitronoch persilja. Jag äter kycklingen tillsammans med potatis till lunch men om du vill äta färre kolhydrater, så är en fräsch sallad med oliver, fetaost, pumpsfrö och lite olivolja över, riktigt gott
Servera kycklingenmedcitronklyftorna att pressa över för den som vill och valfritt tillbehör. Skölj av kycklingen (både in- och utsida) och klappa torr med hushållspapper
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjölig potatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, till servering
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. När jag hade tjejerna hemma så bjöd jag på kycklingen tillsammans med ugns (brända) rotfrukter och skysås
Till kvällens middag bestående av baconlindad kycklingoch råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.