Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Börja med att röra ut majonnäsen, vispa upp crème fraichen så den blir riktigt luftig. Riv skalet från den sköljda citronen, pressa ur saften tillsätt detta i blandningen och salt och peppra efter behov sist honungen
Salta och peppra fläskfilén runt om. Fläskfilé äter vi ganska ofta eftersom det känns lite festligare än andra bitar på grisen, men främst för att det är så tacksamt att tillaga
Grillade fläskfilé som glazades med en god hickorysås. Till detta gjordes en potatissallad, med färskpotatis, sallladslök, soltorkade tomater, cocktailtomater, oliver, färsk basilika, olivolja, vinäger, svartpeppar, och lite rosa himalayasalt
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.