Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min. När gröten kokat klart blandas olja och mjölk med gröten, kontrollera temperaturen som ska vara 37 grader. 2 dl 4-kornskross
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Blanda alla ingredienserna med degen från gårdagen och låt jäsa i drygt 60 minuter. Lägg limporna i formar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 1 timme
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Lägg i fisken med skinnsidan ner. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn. Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit
Krydda kycklingen vidare med gurkmeja, cayennepeppar, timjan och lite olivolja. Fyllde kycklingen med en halv lök i klyftor, 1/2 apelsin i delar, 1 dl persilja och 1 vitlök solo i bitar
Jag känner mig riktigt nöjd med att ha hittat ett recept på ett knådfritt matbröd, för sist jag bakade matbrödmed jäst stod jag nämligen och knådade mest hela dagen, tror jag
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Mjöla bunken runt om och täck med plast. Häll ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord, tryck ut en platta med händerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.