Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
I min jakt på det allra smidigaste vetebrödsreceptet så trillade jag över det här hos Frostrosor. Degen plattas ut i en långpanna, och fylls med en syrlig och god vaniljröra gjord på philadelphiaost
Små mini syltgrottor är söta på kakfatet. Och eftersom de är så små så får man såklart ta två. 200 g smör1 dl socker1 dl marsanpulver4 dl mjöl1 tsk bakpulverValfri sylt (jag använde bärmoset som blev över från blåbärssaftkoket)Rör ihop smör och sockret
Här kommer ett riktigt smarrigt bröd som bakas i lergryta. Trots namnet så ska jag inte ta åt mig äran, receptet har jag nämligen fått av en vän med samma fina namn som jag