Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoritenmangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Alltså, jag plockade äpplena från ett träd på allmän plats som nog har varit en del av en trädgård en gång i tiden… Även om jag är väldigt frestad att smyga in i trädgårdarna i villaområdet och testa alla olika varianter som nu har mognat fullt ut
Jag letade upp flera olika recept på chutney som jag sedan lät mig inspireras av. Ha sönder de större äpplebitarna så det blir ett grovt mos (jag brukar mixa lite försiktigt med stavmixern)
Must med äpplenoch päron blandat blir lite sötare. Det är inget annat än pressade äpplen i, så äpplen i renaste formen (förutom att äta ett äpple direkt förstås)
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Passar perfekt till en grillad kyckling tillsammans med en kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs och en liten klick dijonsenap
De flesta av oss har utrymme för att äta mer grönsaker och rotfrukter. Faktum är att just palsternacka användes för att söta bröd och bakverk tidigare innan sockerbetan började odlas hos oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.