För några helger sedan var jag på besök i Mariefred och hann förbi bondens egen marknad, som jag gillar så mycket… Fick bla med mig en påse full små späda västeråsgurkor hem… Självklar slank några ner som dom var, men de flesta hamnade i en gigantisk burk, inlagda så vi kan njuta hela hösten
Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Dock är det så att det är ofta riktigt, riktigt dyrt att köpa färsk chili, priser upp mot 500 kr/kg är inte alls ovanliga för dessa läckerheter
Kolasnittar är ju härliga kakor. När de precis kommit ut ur ugnen och man ska skära dem tycker jag att det kan vara snudd på olidligt att inte sätta tänderna i en- och bräna tungan såklart
Igår gjorde jag piroger med köttfärsfyllning. Har precis slängt in en i ugnen. Laga ett lass med piroger och frys in och ta fram när du är sugen på något gott
Mycket av det kockarna gör är oerhört imponerande och inspirerande, men samtidigt inte något jag känner att just jag kan återskapa i mitt kök, med mina kunskaper och förutsättningar
Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Denna helgen har inte blivit riktigt som vi hade planerat, men vi kom oss igenom den ändå. I går var det barnkalas för ett gäng kalassugna 4-åringar och de hade hur kul som helst
Ett gäng piroger, stora till oss vuxna och små till barnen. ). Piroger är ju så himla gott. Det passar till kalas, till fredagsmys, till picknicken och så är det ju perfekt att ha på lager i frysen
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på Årets Kock. Ett stort antal kockar från norr till söder i landet har intervjuats om trender i köken