Skagenröran serverade jag i parmesankorgar som jag i alla fall gjorde själv. Kombinationen av krämig skagenröra och salt, knaprig parmesankorg är himmelskt god och mängden precis lagom mättande
Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor
Skala räkorna och hacka dem grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, dillen och pepparroten. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och en skvätt citronsaft
Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Går man på en bra restaurang så är det ju självklart att man ska använda handgjord majonäs i sin skagenröra
Toast skagen en riktigt klassiker. Perfekt som en god förrätt. Du kan förbereda räkröran, men när du har stekt brödet och lagt på räkröran så ska den för bästa resultat serveras direkt
Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Svaret bara måste bli en Toast Skagen. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender
Dock är det första gången jag gör den själv från grunden, är ju annars lätt att bara köpa en ask med färdig skagenröra i affären, men hur många procent räkor är det egentligen i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.