Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Vill du göra den äggfri föreslår jag att du kikar på mitt recept på långapannerrutor "utan allt". Botten är gjord på mandel - och kokosmjöl, sen kommer en kompott på Limoncellosjuden rabarber, och ovanpå det en kräm med vit choklad och kokosflingor
Mixa dadlar med äggulor, citronsaft och skal i matberedare eller med en stavmixer till en slät smet. Vispa äggvitorna med saltet med elvisp till hårt vitt skum
Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Eftersom jag har både äpplen och plommon alldeles utanför knuten blev det det i kakan, men det går förstås att använda vilka bär eller frukter som helst
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde av valfritt slag
Klä en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Igår kväll efter en dag på Torö med bad på härliga Svärdsö, blev denna ljuvligt goda kladdkaka med smak av sommar till
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Fuktkaka med nötter och honung (glutenfri, mjölkfri, sockerfri). Smeten tycker jag knappt ska kunna ses, utan finns bara med som bindmedel för att hålla ihop frukt och nötter
De senaste åren har det blivit mer och mer populärt med grönsaker i kakor och bakverk, något som jag som kombinerad hälso- och matnörd tycker är jätteskoj
Blanda med sötning och fördela på bottnen. Bottnen har en bas av havre och riven kokos (för en botten utan havre, utgå från botten för twixen istället)
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.