Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. Mixa ihop mozarella, grädde, ägg och parmesan och häll smeten över pajen
Och pizzan passar faktiskt lika bra som OS-mys, vilket land du än hejar på. Jag bredde en olivpasta (som jag köpte på Cypern) över botten, men det går också bra med någon pesto, eller olivröra av typ tapenade
Var nu försiktiga när ni börjar elda, så ni inte snavaroch sätter er på grillen. Jag har inte själv testat, men jag är ganska säker på att du även kan fixa det här på grillen
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Bara att rulla ut och toppa med det man vill ha på sin pizza. Däremot försöker jag alltid läsa noggrant på innehållsförteckningen och undviker sånt som innehåller alltför mycket konstigheter
Med den här pizzan passar jag också på att tävla om en assistent hos Jennie på Kalasgott. Jag passade också på att inviga min nya baksten som jag gått och tittat snett på en längre tid
Samtidigt passade jag på att göra mig avmed lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.