Klyfta vitkålen i 4 delar, låt rotstocken sitta kvar. Lägg vitkålsklyftorna i en låg vid kastrull, häll på 1 liter vatten. Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna. sönder 2 tsk rosmarin i handflatan och strö över vitkålsklyftorma. Ringla 2 msk flytande honung över vitkålsklyftorna och sätt in formen mitt i ugnen, ca 25 minuter. Häll ostsåsen över vitkålsklyftorna, strö över resterande ost och kör i ugnen på grill 225 grader I ytterligare ca 5 minuter. 800 g vitkål
1 litet vitkålshuvud. Hyvla vitkålen fint på en mandolin, stek i smör, tillsätt kummin, stek under omröring på medelvärme i cirka 10 minuter. 1 litet vitkålshuvud
I en kastrull så fräser du löken och vitkålen med smöret, mjukgör. 2-3st Småländska isterband300g Vitkål, skuren i cm stora strimlor1st Gul lök, skuren i grövre bitar3msk Smör2-3msk Vittvins eller äppelcidervinäger2dl Creme fraiché original2msk Mejram, smulad lätt i handenSalt & peppar från kvarn2msk Finskuren gräslökGrovmalen dijonsenapSåhär kan man göra. 300g Vitkål
Suget efter kålpudding kvarstod idag när jag var och handlade, men jag insåg att tiden inte skulle räcka för att göra en idag i alla fall och då slog det mig att STUVADVITKÅL också är väldigt gott
Hacka svampen och strimla vitkålen. 150 g vitkål. 150 g vitkål. Det här blev jättegott. Vevade ihop det på cirkus en kvart, och solroskärnorna var pricken över i
, 1 st vitkålshuvud (ca 400g). Ansa kålhuvudet, och skär i ca 4x4 cm stora bitar, lägg i en stor gryta och fyll med kallt vatten så att det knappt täcker kålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.