Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar. Dela blomkålen i mindre buketter. 400 g blomkål. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka
Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvadeblomkålen
Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek. Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm
Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek. Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm
Servera medblomkålsstuvningen och nypotatis. Häll såsen över blomkålsbuketterna. 1 st blomkålshuvud. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu. Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.