Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Skiva rosésalladen tunt. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och citronsaft. Tillsätt rosépeppar. Fördela renstek, sallad och pepparrotsfraiche på tunnbröden
Hittade ett recept på en fräsch sallad i tidningen Land. Inget särskilt nytt förutom att det är svarta bönor i och det brukar jag väldigt sällan använda
Igår blev det fredagsmys med hemmagjord kebab. Det var väldigt gott och otroligt enkelt att göra. Man kan göra mycket av jobbet i förväg och sen är det bara att sätta in köttet i ugnen strax innan servering
Brukar pensla mina langos när jag gör dom med lite vitlöksolja och gjorde något liknande med mina naanbröd men använde istället för olja vatten, vitlök och sesamfrön
Jag älskar grillat. Idag avnjöt vi grillade fjärilskotletter tillsammans med färdig vitkåls/paprikasallad vilket var det närmaste snabbmat man kan komma
Jag är inte överförtjust i vanliga räkor, men däremot rökta räkor, det älskar jag. Första gången jag åt det var på Fjäderholmarna en varm sommardag, och sen dess är det något jag måste ha på somrarna och gärna även övriga året
När vi nyligen var ute på en liten minisemestertripp till Västergötland och strosade i hamnen i Mariestad, passade vi också på att köpa fantastiskt fin varmrökt sik i ett av hamnstånden
Kräftor, kräftor, kräftor. Jag älskar kräftor. Det ligger något djupt tillfredsställande i att få kasta all finess, polityr och gott bordsskick åt sidan, och i stället få hänge sig åt ett ohämmat, sörplande, smackande, slafsande och kastande av ursugna kräftskal och urpillade klor åt höger och vänster
Skölj och rensa plommonen mycket noga. Varva plommonen med sockret ien saftmaja. Häll vatten i saftmajans behållare, sätt på övriga delaroch ångkoka plommonen i ca 45 minuter
Börja med kalvsteken. Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör. Massera in blandningen noga runt kalvsteken, bind upp köttet med stekgarn och låt gärna vila i cirka 1 timme i kylskåp