En kollega till mig bakar ett GI-knäcke med majsmjöl och jag har länge tänkte testa att göra om receptet genom att byta ut majsmjölet mot något mer LCHF-vänligt
Jag har sett många olika varianter på knäckebröd som är LCHFvänligt. Men nu har jag hittat ett sådant recept som jag tycker är mer åt det striktare LCHF, dvs utan så många onödiga kollisar
Idag har jag gjort ett LCHF-knäckebröd, jag hittade receptet här. Jag har länge varit sugen på att baka eget knäckebröd, det kändes som ett naturligt nästa steg i mitt brödbakande
Det är många som vill undvika kolhydrater i dessa lchf- och gi-tider. LCHF-hårdbröd eller kex2 dl linfrön1,5 dl pumpakärnor 1 dl sesamfrön1 dl rostade och saltade solrosfrönca 4 dl kallt vattenSalt Rör ihop alla frön/kärnor och i en bunke och täck med vatten
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Vi har ju vår lilla kvällsritual då vi tar oss en kopp te och ett par kex eller knäckebröd med ost och det drar med sig lite jobb eftersom sådana kex inte kan köpas
Det här ljusa LCHF-brödet passar perfekt att rosta. Jag har använt brödet när jag gjort LCHF-toast genom att rosta och toppa med någon god röra, exempelvis skagenröra
Grundreceptet kommer från Expressens LCHF-bilaga, gjorde lite småändringar och det blev kanon. När det gäller just knäckebröd varierar jag mig ganska mycket (både inom LCHF-vänliga alternativ och vanliga), detta kommer att hamna bland favoriterna
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.