Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser
Börja med att lägg svampen i en torr stekpanna och värm tills allt vatten är borta. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer grädde om såsen känns för tjock
Rensa svampen och stek i panna på medelhög värme. När svampen ser ut att börja bli klar, häll på den finhackade schalottenlöken och fräs med tills den blivit mjuk och svampen är färdigstekt
Smaka av med svartpeppar och en msk svartvinbärsgelé. Smaka av med salt & svartpeppar. Stek kantarellerna i torr stekpanna och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.