Den här tårtan är inte bara vacker att titta på den är även god kan jag lova. Med en seg browniebotten och sedan två olika mousser blir detta en perfekt kombination
Blanda med yoghurten. Browniebotten1 ½ dl valnötter1 ½ dl hasselnötter100 g mörk choklad100 g smör2 ägg1 dl socker1 tsk vaniljsocker½ tsk bakpulver1 dl vetemjöl2 dubbeldajmHallonmoussen5 dl vispgrädde6 gelatinblad7 dl hallon2 ½ dl strösockerDrygt ½ msk vaniljsocker3 ½ dl matlagningsyoghurtUgn
Garnera med smält choklad. Cheesecake påbrowniebottenmed smak av jul, blir ca 10-15 bitar. Sätt ugnen på 180 grader och smörj och bröa en springform ca 23 cm. Häll på kakan och grädda i ytterligare ca 45 minuter eller då ostsmetens mitt har stelnat
Rör om ordentligt och låt koka upp under omrörning påmedelhög värme. Här är en variant med mandelmarängbotten, chokladmousse, hallonmousse och färska hallon
Dekorera med färska blåbär. Frisk blåbärsmoussepå seg browniebotten, låter det gott. Blåbärsmousse. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.