Lättlagat med höga smaker och rika viner
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 - 6 personer:
  • 3 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 5 hg färska champinjoner, hackade
  • 6 cl cognac
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk hackad färsk timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 personer:
  • 800-900 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • smör till stekning
  •  
  • Örtsås
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 2 dl grovhackade blad av basilika och persilja
  • 1 vitlöksklyfta salt
  • nymalen vitpeppar
  •  
  • Saffransvete
  • 2 dl matvete eller dinkel
  • 3 1/2 dl grönsaksbuljong av koncentrerad fond el tärning
  • 1/2 påse saffran, 0,25 g 2 msk smör
  • ev salt
  •  
  • Servering
  • 80-100 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 150 g getost med kanterna bortskurna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.