Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Mjölkfria våfflor5 dl havremjölk 3 dl vatten 5 dl vetemjöl3 dl fullkornsmöl3 tsk bakpulver 1,5 tsk vaniljsocker 3 dl rapsoljaVispa ihop alla ingredienser
Tänkte dela med mig av det här mjölkfria receptet på våfflor. Mjölkfria våfflorVäldigt många9 dl vetemjöl1 dl maizena1 1/2 dl socker1 tsk salt1 liter vatten6 ägg170g mjölkfritt margarinBlanda mjöl, maizena, socker och salt i en bunke
Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen. Äter inte så ofta bröd men till helgen kan det vara gott att ha när man hinner äta lite längre frukost
Strö mjöl på bakbordet och lägg degen på bordet, dela i 3 lika stora delar och forma till limpor. Lägg limporna på en bakplåt med papper, täck med kökshandduken och låt jäsa i ytterligare 30 min
-Av Fröken LindaJag fortsätter att berätta om min kunskap om allergikost. Efter som jag har varit mjölkallergiker hela livet så får jag ju alltid prova mig fram till det rätta
Eftersom det är mycket kalasande så här på våren/sommaren, så har jag tänkt att det den närmaste tiden ska dyka upp lite olika förslag på bl a kakor och desserter som passar de flesta
Istället bakas det limpor hos oss idag, MYCKET roligare än att rensa bort gamla saker. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor. Forma de 2 degklumparna till 2 limpor och stoppa i vars en form. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.