Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. Men som de flesta år är det alltid något godis som inte blir som jag tänkt mig
Förra året hade jag och Isa en liten bakdag innan jul då vi bl. a. gjorde snöbollar. Kollade igenom min gamla receptbok där jag hade skrivit upp receptet och slängde som hastigast ihop en sats häromdan
Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Gjorde lite härliga mjölkchokladpraliner med daimtryffel lagom till julafton. ville testa på en av mina nya pralinformar som jag köpte hos chokladgallerian
Nu kan jag äntligen skriva om det som har sysselsatt mej de senaste kvällarna. Jag har nämligen gjort hemmegjorda praliner till all dagispersonal på Luddes dagis
I detta inlägget hittar du inte bara en massa vitt julgodis utan även hur ni kan använda er av knäckformar till att göra ett skal av choklad och sedan fylla med tryffel
Så numera är den här tryffeln en del av grundutbudet på godisbordet varje julafton. Innan jag åt dessa tryfflar för första gången tyckte jag att vit choklad mest var sliskigt sött och rätt oätbart, men efter att ha ätit av de här raringarna insåg jag snabbt att tricket är att ge den vita chokladen en smakkompis, typ citron