bakelser

bakelser

  • 11 Recept
Marängbakelse med röda vinbär

Marängbakelse med röda vinbär

Jag använde en liten långpanna och fick då färre(20) men högre bakelser. Idag satt jag och bläddrade i alla mina recept som jag klippt ut från tidningar genom åren
Daimrulltårtsbakelser

Daimrulltårtsbakelser

Cirka 12 rulltårtsbakelser. Du behöver. Rulltårta basrecept. 3 ägg. 1 1/2 dl socker. 3/4 dl potatismjöl. 1/4 dl vetemjöl
En bakelse med känsla och smak av Paris och Champagne

En bakelse med känsla och smak av Paris och Champagne

Dessa bakelser sköljs ned med Alexandre Bonnet Perle Rosé (den andra flaskan på bilden). Dessa bakelser är i vuxensmak, dock blev smaken len och fin och resultatet blev mycket bättre än vad som kunde tänkas bli
Budapestbakelser

Budapestbakelser

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa en minut innen du tillsätter mer
Bakelse med smak av sommar

Bakelse med smak av sommar

Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna kraftigt. Tillsätt socker efter hand och fortsätt vispa tills smeten är blank och lite seg
Sagolik bakelse...

Sagolik bakelse...

Som sagt, provbakning pågår och minst fyra nya bakelser har sett dagens ljus under den här helgen. Just nu pågår en bakelse-provbaknings-period i mitt hem
Chokladfondant bakelser

Chokladfondant bakelser

Smält choklad och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Sikta ner florsockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan varje ägg
Hjärtliga bakelser

Hjärtliga bakelser

Om lite drygt en vecka är det ju alla hjärtans dag och därför tänkte jag bjuda på lite inspiration i form av hjärtformade bakelser som jag bakade i helgen
Franska bakelser med lemon curd

Franska bakelser med lemon curd

Jag kände mig mycket stolt över mig själv, för att jag för en gångs skull inte gav upp efter ett misslyckande och det gjorde njutningen av dessa bakelser ännu större
Pavlova bakelser

Pavlova bakelser

Spritsa eller bred ut på bakelserna och toppa med bär. Bred ut lemoncurd på bakelserna och toppa med vispadgrädde, bär och hackad choklad