Smaka av med salt och peppar. Ta upp fisken och red av såsen med maizena eller vetemjöl. Kolja,torsk eller annan fisk1,5 dl vitt vin1 dl grädde1 dl vattenen fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfonden halv auberginen röd löken squashredning2 msk vetemjöl eller maizena4 msk vattenSkär aubergine, lök och squash i mindre bitar
2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag stektekoljanmed en fiskkryddblandning som heter Fiskelycka ifrån Änga Gård. Kolja har plötsligt blivit populär här hos oss efter att vi fick smak på den när vi var på smakkväll hos Årstiderna
En lätt syrlig stuvning med fänkål och äpple var riktigt gott till en bit smörstektkoljafilé. Panera koljan i vetemjöl, stek på medelvärme i en stekpanna med smöret
Häromdagen berättade jag om att vi var bjudna på en smakkväll med Årstiderna och där bjöd dom på en jättegod rätt som bestod av stektkolja, kokt färskpotatis och en grönsaksröra
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Först ut blev stekt tonfisk med en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.