Sventas kokbok

Sventas kokbok

Glutenfri müsli

Glutenfri müsli

Det är svårt att hitta god glutenfri müsli i affären, så ett tips är att göra egen. Det är enkelt och blir både nyttigare och billigare än att köpa
Lchf müsli recept

Lchf müsli recept

Jag måste ge er receptet på den himmelskt goda müsli jag gjorde förra veckan. 5 dl blandade naturella nötter (jag plockade från naturgodis hyllans blandade)
Stekt, panerad rödspätta med potatismos

Stekt, panerad rödspätta med potatismos

Hur enkelt som helst och innehåller dessutom massor av vitaminer, mineraler och omega 3-fett. Det är bra att välja att tillaga olika sorters fisk, både för hälsans och miljöns skull
Grillade fiskspett

Grillade fiskspett

Små genvägar i köket när det vankas grillmiddag är aldrig fel. Till de här smarriga fiskspetten använde jag bekvämt nog färdigskuren fisk (lax, pangasius och sej) direkt från frysdisken
Stekt kolja med blomkålspytt

Stekt kolja med blomkålspytt

Ingredienser, 2 port. 1 gul lök. 1 blomkål. evt. squash (jag använde resterna från igår). Herbamare örtsalt. 2 msk kokosolja
Smörstekt torskrygg med pilgrimsmusslor och hummersås

Smörstekt torskrygg med pilgrimsmusslor och hummersås

Vi köpte en jättefin bit torskrygg i fredags. Torskrygg är himla gott men ibland lite väl dyrt. -) Vi köpte även några pilgrimsmusslor och av detta så fick vi ihop en jättefin och god fredagsmiddag
Ärtpuré

Ärtpuré

Yes, ni har rätt - det är väldigt mycket puréer på min blogg nu. Men vaddå, det är ju sååå gott och sååå smidigt att göra
Ärtpuré & Kycklingfräs med vitlök, bacon & grönt

Ärtpuré & Kycklingfräs med vitlök, bacon & grönt

Många middagar jag lagar blir lite "koka soppa på en spik" då jag vet vilken grundråvara jag ska använda (ofta redan bestämt på morgonen för att ta ut och tina) men bestämmer mig egentligen inte för vad jag ska laga förrän jag väl öppnar kylskåpet
ÄRTCREMÉ (Halloweentema)

ÄRTCREMÉ (Halloweentema)

Här kommer ännu ett tillbehör som vi hade under vår spökfest. Superenkelt och snabbt att slänga ihop. God att serveras till de flesta maträtter eller att bara bre över en rostad toast