Lägg en marängbotten på ett fat, lägg på ett lager grädde och en sockerkaksbotten på det. Skiva jordgubbarna och dela vindruvorna på längden, skölj blåbären
Så jag gjorde om det, (att jag inte hade hunnit fotografera desserten första gången kan också ha bidragit) minskade mängden kanel, ökade marängernaoch lät dem vara hela istället för krossade och plötsligt var receptet perfekt
Fem vitor fick bli maräng. Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
från en burk kikärter med florsocker tills det får konsistensen av maräng. De här små raringarna kunde alla kompisarna på förskolan äta och med lite extra pynt blev de oemotståndliga
Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
krossade marängen samt en kula hallonsorbet. Ansa och skala rabarbern, dela i en cm. krossad maräng. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka utan lock i ca 15
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.