Biskvier
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grundrecept biskvibotten
  • 125 g socker
  • 60 g äggvita (ca 2 st)
  • 250 g mandelmassa 50/50
  • Fransk smörkräm
  • 160 g äggula, ca 8 st
  • 250 g socker
  • 125 g vatten
  • ½ vaniljstång, helst Tahiti
  • 500 g osaltat smör
  • Italiensk smörkräm
  • 150 g äggvita, ca 5 st
  • 5 g citronsaft
  • 350 g socker
  • 175 g vatten
  • ½ vaniljstång, helst Tahiti
  • 25 honung eller glykos (stärkelsesirap)
  • 500 g osaltat smör
  • Pistaschpasta
  • 80 g pistaschmandel, helst från Sicilien
  • 4 cl Kirschwasser eller mörk rom
  • 1 droppe orangeblomvatten
  • Övrigt pistaschbiskvier
  • 300 g mörk choklad, helst Valrhona Grand Cru Pur Caribé 66 procent, till doppning
  • 25 g pistaschmandel till dekoration
  • Mockabiskvier
  • 8 g nescafé, mörkrostat
  • 4 cl mörk rom eller arrak
  • 300 g mörk choklad, helst Valrhona Grand Cru Pur Caribé 66 procent, till doppning
  • 50 g espressokaffebönor
  • Valnötsbiskvier
  • 80 g valnötter
  • 2 cl mörk rom
  • 300 g mörk choklad, helst Valrhona Grand Cru Pur Caribé 66 procent, till doppning
  • 200 g fina valnötter, helst från Grenoble, till dekoration
  • Chokladbiskvier
  • 80 g mörk choklad, helst Valrhona Grand Cru Guanaja 70 procent
  • ½ recept italiensk smörkräm
  • 300 g mörk choklad, helst Valrhona Grand Cru Guanaja 70 procent, till doppning
  • 1 ark bladguld (kan köpas i ramaffärer eller hobbyaffärer)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.