Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt
Kycklingpanna med fänkål, zucchini och balsamvinägersås, 8 pers. //Malin Kycklingpanna med fänkål, zucchini och balsamvinägersås, 8 pers 2 kg kycklingfilé
Börja med svampkrämen. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka svampen smått. Fräs de båda löksorterna och svampen i matfettet i en kastrull tills all vätska kokat in
Till den gjorde jag en väldigt god balsamvinägersås för att gotta till det lite. I lördags ville jag ha en lite extra god middag samt att det skulle gå fort att göra i ordning då sambon och jag var bjudna på födelsedagsfest lite senare på kvällen
Tina kalkonen och ta ut inälvspåsen. Lägg kalkonen i en ugnssäker form. Pensla med det smälta smöret. Krydda ut- och invändigt med salt, peppar, dragon, samt skal och saft av citronen
Tina kalkonen och ta ut inälvspåsen. Lägg kalkonen i en ugnssäker form. Pensla med det smälta smöret. Krydda ut- och invändigt med salt, peppar, dragon, samt skal och saft av citronen
Balsamvinägersås. 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 3. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform
Tyvärr så hade jag inte tiden nog att ta ett kort på huvudrätten ( parmalindad oxfilé med svampkräm, balsamvinägersås och rostad potatis) som jag lagade på nyår
Jordgubbar i Balsamvinägersås 5 Jordgubbar 2 msk Valio ™s Smör Några droppar Balsamvinäger 1 tsk Mörk Honung Lite Färsk Basilika Några Valnötter 2 skivor av Din Favorit-Ost (Jag använde Åsbergets Rosa från Revsund) Dela jordgubbarna i 4-6 klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.