Paneradfiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Den absoluta höjdpunkten när paneradfisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Panerad torskfilé. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Fiskfilenpanerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Idag blev det fiskmed kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. blandat med mjöl. Låt paneringen torka lite innan fisken steks i smör i en stekpanna på båda sidor tills den blir gyllenbrun
Super gott med hemgjorda fiskpinnar, stuvad spenat på färsk spenat och kokt potatis. Panera fisken enkelt i ägg och sedan vetemjöl blandat med ströbröd
De små panerade mannagrynsbitarna påminner om fiskpinnar i konsistensen och går att använda på samma sätt som stekt fisk (jag har funderat på att testa att smaksätta smeten med pulveriserat noriblad, eller kelp, för att få "fisken" ännu mera likt originalet)
En paneradfisk, sparris och en aioli till, mejerifritt med andra ord. Pensla fiskenmed senap, doppa i ägget och sen i pofiberblandningen på båda sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.