Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans medrostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. En härlig kavalkad av gyllenbrunt, knalloranget och brandgult
Rostad kryddig butternutpumpamed brysselkål, citron och chèvre. Skär pumpan i smala klyftor med skalet på (blir mjukt och gott i ugnen och kan med fördel ätas)
För att fira det bakade jag en otroligt fräsch tårta med smak av lime, svarta vinbär och kokos. Blanda maizena med saften från den fjärde limenoch vispa ner det i den silade blandningen
Servera grillspetten med en klick yoghurt ochrostade primörer. Blanda yoghurten och honungen med skalet och saften från limefruktenoch fint strimlad basilika
Att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ. Här får du ta del av vad jag tycker är hur bra som helst, som till exempel att ge din kropp härlig energi i form av bra mat och fysisk aktivitet
Väldigt gott ochbutternuten gör kakan saftig på samma sätt som med morots- och rödbetskaka. Jag har fått en hel del pumpor och det är så fantastiskt gott med de olika varianterna
Smaka av såsen och ha till kycklingen och de rostade vitlöksklyftorna. OK, nu har den påverkan gått över som den hemska episoden om kycklingfarmen beskriven i boken "Två husvagnar" av Marina Lewycka orsakade, ochdärmed serveras kyckling igen här på bloggen, men absolut mer sparsamt, läs bara detta
Rulla varje bit till en boll och lägg glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg
svartpeppar ur kvarn. Låt matjessillen rinna av och skär den sedan i bitar på snedden och blanda med vitlök, majonnäs, gräddfil, persilja, rödlök samt skal och saft från limefrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.