Mina favoriter

Mina favoriter

  • 8 Recept
Mina favoriter
Saffransrisotto och stekt zucchini

Saffransrisotto och stekt zucchini

Trots att jag faktiskt köpte ett paket med pastaskruvar förra veckan så håller jag fortfarande på med Operation utrensning
Svarta risnudlar med tempeh och mango

Svarta risnudlar med tempeh och mango

Det här receptet innehåller ett par moment men det är väl värt mödan. Inspirationen till rätten är hämtad från Yotam Ottolenghis bok Plenty
Tomatsallad med granatäpple

Tomatsallad med granatäpple

Mina kommentarer. Det finns de som säger man ska banka ur kärnorna med en sked som hon gör på Sävnes film - men det funkar sisådär enligt mina empiriska undersökningar
Ugnsbakad aubergine med bön- och rabarbermix

Ugnsbakad aubergine med bön- och rabarbermix

Och med tanke på att mina rabarber inte heller ska bli till sötsaker i år blev det till att laga en lite krämig bönröra med rabarber och sjökorall att lägga på auberginehalvorna
Gremolataparmesanrostadpumpa med blackeyedbönsallad

Gremolataparmesanrostadpumpa med blackeyedbönsallad

Receptet på Gremolatarostad pumpa hittade jag i boken Plenty skriven av Yotam Ottolenghi (tyvärr inte en av mina egna böcker, det var snälla och alltid lika inspirerande Ann-Louise som lånade ut den till mig), och jag gjorde bara några mindre ändringar i det receptet
Rostad butternut med svart kardemumma och lime

Rostad butternut med svart kardemumma och lime

Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Ugnsbakad aubergine med vitlök och dragon

Ugnsbakad aubergine med vitlök och dragon

Mer inspiration av Yotam Ottolenghi fick jag av den här korta film där han ugnsbakar auberginer. Jag hoppade över såsen han blandar till men det smakade bra tillsammans med en klick turkisk yoghurt också