Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har inte varit särskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda
I Uppsala firas Valborg med pompa och ståt, många tusen som kommer sig ut i parker och på gator. Om solen är framme blir det garanterat picknick och här är ett recept på en saftig och inte helt onyttig banankaka, perfekt att ha med ut i picknick korgen
Det klassas som glutenfritt men det kan finnas spår av gluten så är man intolerant kan inte alla äta skrädmjöl som är ett mjöl gjort på stenugnsrostat havregryn
Jag äter drösvis med morötter. I år hade vi tur med morotsskörden, och fick riktigt mycket, och när den inte räcker till köper jag helst ekomorötter i affären
Det här glutenfria, grova formbrödet är nog det maffigaste bröd jag någonsin bakat. Ja, det är faktiskt en ren och skär orgie i nyttigheter, och jag har knökat i alla möjliga godsaker som är bra för hälsan och välbefinnandet
Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Det här tyckte jag var såå gott att jag bra kan göra det åt hemmafolket trots att det är glutenfritt, alltså rekommenderar verkligen det här receptet
Fiberrikt grovt bröd som är enkelt att baka eftersom man bara blandar ihop ingredienserna och låter degen jäsa en gång direkt i formen som brödet ska gräddas i
Glutenfrittgrovt bröd när det är som godast. Ett par limpor som går snabb, lätt och smidigt att baka. 50 g jäst14 dl grov mix (Finax)8 dl ljummet vatten4 msk olja3 msk ljus sirap1 tsk saltBlanda ut jästen i vattnet
Teff är ett naturligt glutenfritt sädesslag som härstammar från Etiopien. Mjölet är rikt på näring och mineraler och ger en mustig och god brödsmak tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.