Surdegsbrödet med klippt råg -  steg för steg
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienserna är följande till två ganska stora bröd
  • Blandas i assistenten och kör 2 min 450 g grovt rågmjöl (eko)
  • 100 g hela linfrön
  • 100 g klippt råg
  • 80 havrekli (ger en god smak till bröd tycker jag)
  • 1½ dl surdegsgrund av råg (förvaras i tättslutande hink i kylen och matas regelbundet)
  • 1 liter ljummet vatten ( det sätter lite fart på jäsningen om vattnet är ljummet)
  •  
  • Tillsätt sedan
  • 750 - 800 g vetemjöl (jag blandar ekomjöl med specialvete eftersom det första tog slut)
  • 3 tsk salt
  • 1 msk ljunghonung
  • Blanda i assistent ca 4-5 min Låt jäsa ca 1½ tim

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.