Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, fruktoch bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Söta goda fruktbollar som passar bra att servera som julgodis. Krispig corn flakes, knapriga pumpafrönoch den naturliga sötman från plommon, russin och fikonmarmeladen
Använd vattnet från frukten tillsammans med ytterligare ljummet vatten som degvätska. Pensla bröden med uppvispat ägg med lite mjölk i och strö över frön
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Lös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt olja, sirap, nyponpulver, frön, bär och nötter. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Tillsätt salt, sirap, äggvita, "frömjöl" ochfrön, samt bovetemjölet tillsammans med husken. Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Riv potatisen grovt. Press i vitlöken och smaka av med senap, salt och peppar. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.