För när det skulle lagas kikärtsbiffar häromveckan visade det sej vara ebb i kikärtslagret, så det gällde att snabbt tänka till och komma på något att fylla ut smeten med
Börja med att skala och finriva sötpotatisen. Dessa saftiga, lite söta och kryddiga biffar, serverade med en klick ajvar relish och crème fraiche… Jag skulle kunna äta det här minst en gång i veckan
Mixa soppan slät med en stavmixer. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Servera soppan med smulad fetaost och knaprig skinka brevid så alla får lägga på själv
Mixa kikärtor, lök och vitlök med en mixerstav. Stek varje sida på medel värme. Enkla kikärtsbiffar (ca 4 portioner). Enkla kikärtsbiffar (ca 4 portioner)
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Servera gärna tillsammans med en god vitlöksmajonnäs, sås och klyftpotatis/sötpotatis. Det kan ta lite tid eftersom du kan behöva stanna flera gånger för att knuffa ner smeten från sidorna med en sked eller slickepott
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Idag blir det kikärtsbiffar serverade med tzatziki och en fräsch sallad. Börja med tzatzikin. Blanda gurkraspet med yoghurt och smaka av med vitlök och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.