Fraaasig äppelpaj enligt Lata mamman0,5 dl sötmandel0,5 dl havregryn1 dl idealmjöl0,75 tsk bakpulver1,5 dl socker125 g smör5 äpplen (eftersom mina äpplen var små använde jag 7 st)Hacka mandeln lite halvgrovt
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Ibland tryter motivationen även för mig. Igår kände jag mig riktigt seg i kroppen hela dagen, hade ont i huvudet och bara tanken på att träna kändes otroligt jobbig
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.