Jag har fortfarande inte hittat torkade stora vitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönor och linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Se till att skölja de vitabönorna innan du blandar i dom. Stora vitabönor med krossade muttitomater 1 port 2 bananschalottenlökar 1 burk krossade tomater, Mutti 210 g 1 stjälk bladselleri en näve färska sugar snaps 50-100 g stora vitabönor (Kung Markatta) rapsolja KRAV flingsalt svartpeppar, nymalen oregano, torkad Hacka och fräs både löken och sellerin i lite upphettad olja. 50-100 g stora vitabönor
Steg 1Jag brukar blötlägga bönorna på lördag morgon. Då häller jag bort blötläggningsvattnet, lägger bönorna i tryckkokaren, fyller på med vatten så att de bli täckta, tillsätter 2 tsk salt och ett lagerblad
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vitabönor, vitlök och raspat citronskal
Skölj bönorna. Lägg i russin och bönor och smaka av med salt och peppar. 1 liten påse ekologisk hackad grönkål ca 200 gram, 1 röd chili, 1 burk stora vitabönor, 1 purjolök, 1 stor klyfta vitlök, 1 msk olivolja, 1 dl russin, 4 ägg, 2 dl creme fraiche, 2 dl grädde, 200 gram fetaost, 1 dl kokosmjöl, 1 dl quinoamjöl, mandelmjöl eller annan mjölsort man vill ha, 50 gr riven parmesan, 50 gram solrosfrön, salt, 75 gr smör, svartpeppar. 1 burk stora vitabönor
Tärnade rödbetor med stora vitabönor och bladspenat. Servera som det är eller till kokta gröna bönor. Låt fräsa en stund och blanda sedan i de färdigkokta stora vitabönorna tillsammans med väl sköljd färsk bladspenat
1 burk(ar) stora vitabönor. Gör så här. 1. Blanda ihop dressingen. 2. Skala, halvera och skiva gurkan. Strimla paprikan, skiva löken tunt och smula fetaosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.