En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Öppna påsen och pressa i juice från en lime. Grava i 24 timmar (mindre än halva tiden räcker utmärkt med vakuummarinerare), vänd påsen då och då. 1 st lime
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
8 bufféportioner 8 ägg Oströra 1/2 liten rödlök 1/2 citron 1 msk dill 2 dl handskalade räkor i lake 1 dl riven lagrad ost 3 msk crème fraiche 3 msk majonnäs salt och svartpeppar Till garnering mâchesallad eller dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Ni lär inte vilja köpa gravlax nå mer. Till midsommar gjorde jag en omgång gravad lax. Fast ibland är det bråttom och man blir så illa tvungen, men jag ångrar mig varje gång jag smakar köpt gravlax
Gnid in fisken med det. Den längre tiden ger mer smak. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn. Lättvispa 1 dl grädde och blanda försiktigt med moussen. Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar. Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.