Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Inte för att det finns ett självändamål med snabblagad mat eller ens något som jag strävar efter då jag gärna lägger ner tid i köket - men det gör ju inget om en riktigt god middag dessutom går hyfsat snabbt och lätt att fixa, eller hur
Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo. Här kommer ett recept som är lite småtrevligt så där. Lättlagat men ändå lite smålyxigt en helt vanlig dag
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
En rätt som passar både för fest och en vanlig söndagmiddag. Ingredienser (4 portioner)600 g fläskfilé8 soltorkade tomater i olja½ dl färsk basilika100 g skivad parmaskinka125 g mozzarellaost1 msk olivolja1 tsk salt1 krm nymald svartpepparTillagning
4 portioner. 1 hel frigående kyckling på 1,1-1,4 kg. jag använde mig av Bjärefågel. Salt och peppar. 3 små nävar färska örter (basilika, persilja, mejram) repade och finhackade
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg 1 tsk färskost på varje filé och rulla ihop dem