Oxfiléiugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprikai salladen så försvinner den på tallriken
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon iugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigtnyttigt
HELSTEKTSIK MED VITVINSSÅS. Smörj en ugnsfast form och lägg den sköljda och torkade fiskeni den. Rådgivningsbesök med dottern, hem och byta unge och så läkarbesök med sonen, hem igen och äta pannkaka med ungarna och deras mommo & moffa
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i
Under tiden köttet steks iugnen, rivpotatis grovt (Janssons frestelse strimlor). OxfiléPotatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsaoxfilén från ev
Lägg över det i en avlång ugnssäker form som får plats bredvid cocotteformarna. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filénblir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Helstektkycklingiugn är en festlig vardagsrätt, lättlagad och sköter sig själv iugnen. Jag kryddar minkyckling med en riktigt god marinad och låter den stå några timmarinnantillagning, gärna i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.