Mina killar tyckte det blev gott med ett gott smör (det är viktigt) på och en skiva ost. Jag som så många andra svenskar (kan jag tänka mig) älskar knäckebröd
. Safta och syltasäsongen är i full gång och jag med den. Har inte haft så vidare värst mycket ledig tid för att hinna lägga upp recept men jag har ätit desto godare så det finns en del gottit att dela med sig av
Har man inte grillen igång kan man värma paketen i ugnen. 1. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den knappt mjuk, ca 5 minuter
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Så gott och med en läcker mörkt röd färg [utom den som fastnade på mina händer vid skalningen av dem kanske] på maten och perfekt konsistens blev det på bitarna, mjuka men ändå fasta och lagom stora
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Inlagda vitlöksklyftor är väldigt gott som tapas eller bara som tillbehör tex när du grillar. De är ganska dyra att köpa i affären, men väldigt lätta att göra själv om du har lite tålamod, för de tar 12 dagar innan de kan avnjutas
Koka upp vattnet. Låt det kallna. Lägg ner krossade fläderblommor. i en rengjord kruka eller rostfri hink. Tillsätt det kokta vattnet och Brännvin Special
Eftersom jag la ut ett recept på äppelkaka här om dagen tänkte jag att det kunde sitta på sin plats med ett recept på en riktigt god vaniljsås att äta till också