Förrätten blev nog en favorit som jag själv verkligen kommer att göra. Innan jag gick dit så funderade jag både en och två gånger ifall det var en så bra idé att gå på middagen, eftersom jag var ensam hemma med Elsa
Gubbröran t ex passar att servera på midsommarfesten, kräftskivan eller påskfesten, då det oftast är fisk och skaldjur på menyn, medans en het tomatsoppa däremot passar bättre på halloweenfesten, när det är ruggigt och kallt ute och man gärna vill ha något värmande
Gör man skålarna på runda tunnbröd så blir det perfekt formade skålar och de blir mindre till storleken än mina här under och är därmed perfekta att servera en förrätt i
grön ärtcréme med kräftstjärtar. Hittade det här receptet hos Elle Mat & Vin och det är ingen mindre än Karin, som driver bloggen Trattoria som står bakom den goda förrätten
Blanda räkorna, lite cayennepeppar och dillen med räkstuvningen och fyll tarteletterna med röran. Sätt in dem i ugnen på 200 grader tills de är genomvarma och fått lite färg
I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Ostflarn som man gör av att lägga små högar med riven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn
Till förrätt gjorde jag dessa små smördegflarn som blev jättegoda och riktigt snygga. Till efterrätt blev det kahluaglass som ni bara inte får missa och till varmrätt gjorde jag en klassisk skinkstek med god gräddsås och receptet på det kommer så småningom
Ta de putsade och sköljda kantarellerna och lägg de i en stekpanna med smör som fått ta lite färg. Fördela kantarellerna på de varma brödskivorna och dekorera med persiljekvistar
Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.