En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här. Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj à la lchf, dvs utan pajbotten
Det här är en fantastisk spenatpajmed extra ost. Det här skulle bli Sveriges bästa spenatpaj. Med lite inspiration från de färdiga micro-pajernas innehållsförteckning valde vi några ingredienser och skyndade oss hem för att sätta igång
Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Blanda spenaten med grädden. Servera pajen med färska örter. 1Mixa mandelmjöl och sesamfrön i matberedare med kniven monterad. 1Rör ner ägg med och smaksätt med salt och peppar
Smörj en långpanna med olivolja. Rulla upp kanterna och picka ytan med en gaffel. Pensla dem med cirka 1/2 dl olivolja. Lägg dem ovanpå fyllningen och pensla med cirka 1/2 dl olivolja
Lägg i spenaten, krydda med muskotnöt samt lite salt och peppar. Riv osten (cheddar eller västerbotten), blanda ner i äggröran och sedan tillsammans med spenaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.