När det vankas kalas är det perfekt att baka ilångpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkakatillmin födelsedag
Häll i en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Lägg på rabarber som täcker långpannan. Smält margarin. Häll i mjöl vaniljsocker och bakpulver, och sistsmöret/margarineti smeten
) bakades det en riktigtsaftig och godrabarberkakailångpanna hemma imitt kök. Fine, vädermässigt är inte våren här men råvarorna imatbutikernahintar ändå om någon sorts vår
Saftigrabarberkaka. Blanda torra ingredienser. Strö skivade rabarber (mängd beroende på hur hög halt oxalsyra, använder sorten 'Elmblitz' som har låg halt) jämnt fördelat över smeten
Lägg rullarna i en långpanna. Saffransbullar är minfavorit på julen, måste finnas hela juletiden. Dessa blirsaftiga som aldrig förr och det är omöjligt att bara ta en… nom, nom, nom
Bred ut smeten ilångpannan. Kakan blirgodast om den inteblir för mörk. Rör ihop ägg och strösocker, rör ner mjölet växelvis med smöret, rör tills smeten blir jämn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.