Mjölken spricker ganska omedelbart, rör om försiktigt. Fyll en 5l kastrull med vatten och ställ ovanpå (försiktigt till en början så ostmassan inte spräcks helt)
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Färskostenmed varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Skriv inte ditt telefonnummer i kommentarerna, det skulle jag vara tydlig med. När du fått ett paket Finn Crisp måste du testa att göra egen färskost, det är så galet enkelt och ännu galnare gott
Smaksätt kvargen med salt, peppar och örter. Servera osten med lite flytande honung. Komlettera gärna ostbrickan med Svart Castello, Kvibille Grevé och Castello ekologisk brie
Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Tröttsamt men jag förstår att det är för att jag är lite nervös och tänker mycket på tävlingen i och med att jag lagt ner så mycket tid och energi på förberedelserna
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.