Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter
Att göra sina egna tortillabröd är något alldeles extra gott, miljoner gånger godare än köpta. Jag verkligen rörde ihop dessa glutenfria tortillabröd från boken Nytt Bröd (av Maria Blohm och Jessica Frej)
Började dagen med att röra ihop massan som senare blev ett gäng med supergott knäckebrö. Det går otroligt fort att göra iordning och måste vara i ugnen i en timma så man har gott om tid att göra annat under tiden
Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Ugn 275º. Värm vatten och fett till 37º och rör ut jästen med degspadet. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg
Innan jag åkte till Karlstad i helgen så bakade jag dom här godsakerna som min mamma hade hittat på internet och jag insåg ju då att det var från samma blogg som jag hade hittat pepparkakareceptet på
Jag for runt som en idiot för att hitta lämpligt bröd som vi kunde ta med till tösen, men allt var "bara" glutenfritt och funkade alltså inte för henne
50 g jäst4 dl laktosfri mjölk1 dl laktosfri mat och bak kvarg1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1/2 tsk flytande honung3 dl grov mix7 dl fin mixSmula jästen i en degbunke, häll i salt och honung
e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. Använt någon deciliter glutenfritt mjöl så du lättare kan forma bullar av den lite, lite kladdiga degenDegen skall räcka till ca 25-28 bröd, så du kan ju börja med att dela upp degen om du vill vara säker på storlekRulla degen med hjälp av lite mjölade händer till bollarLägg på en plåt med bakplåtspapper
Till cirka 12 st. 2 dl vatten2 tsk fiberhusk2 msk olja (neutral olja t ex raps)3 dl bovetemjöl1-1,5 dl majsmjöl1 tsk salt1 tsk bakpulverJag brukar använda mig av elvispen med degkrokar för att blanda till den här degen
För att baka glutenfritt krävs att du följer färdiga recept väldigt noggrant. min familj förstod inte ens att det var ett glutenfritt bröd när de provsmakade