Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vitchokladoch jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffinsoch sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär ochchoklad
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladenoch blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganacheoch hackade hasselnötter. Kan tipsa om att inte fylla formerna med för mycket smet, lite mer papper gör att man kan ha mer ganache som gör muffinsen extra goda och fylliga
Somrigt, sött och alldeles underbara. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Grovhacka 100 g vitchoklad. Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vitachokladenoch låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vittoch poröst. Rör ner smör- ochchokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 12 muffinsformar. 2 ägg och
hasselnötter. Servera helst muffinsen varma och häll den vitachokladsåsen över. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner mjölblandningen i äggvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.