Fördelen med att ha en alldeles egen blogg är att Jante är totalt förbjuden här. Här är mitt ställe, och jag har det för att spara alla bra recept som jag testar och alla fiffiga idéer som jag springer på
Nyfiken som jag är så kan jag inte låta bli att testa roliga saker när jag kommer över det. Klubbformarna visste jag redan från början va jag skulle göra med dom
Man kan aldrig få för mycket av choklad. [bilderna är inte toppen men de är nog så goda]Gyllene Polentapraliner15-20 st1/4 dl pistagenötter75 g mandelmassa [jag använde min egengjorda, se recept längre ner]1 1/4 dl växtdryck3/4 dl polentagrynett par droppar bittermandelaromGarnering
Jag bjöd på hur mycket choklad som helst under söndagens fika (känns det som i varje fall). Även om det mesta var i mer "småbits"-format (det vill säga mindre munsbitar såsom Almond butter cups, praliner, chokladbollar), gjorde jag en större mjuk kaka - med massor av choklad i såklart
Med jordgubbsmoset som blir över vid saftningen kan man smaksätta sin chokladtryffel. Smaken blir fräsch och pigg, utan att för den delen smaka för mycket bär
När jag gjorde pyramid pralinerna så blev de över tryffel och då passade jag på och göra dessa små tryffelbollar som jag rullade i kanderade hasselnötter som jag hade mixat lite
Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. Hacka den mörka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget
Den här pralinen gjorde jag ur Jan Hedhs bok Choklad-mer av det goda. Det är ett lite mer avancerat recept men det tycker jag också är kul att göra ibland
Ja jag säger då bara mmm. Det förklarar väl ganska bra hur de smakar. -). Gjorde dessa plus geléhallon & polkagrisar igår & dessa åkte med mej hem för de blev mina favoriter
Kör på med lite mer praliner. superroligt hantverk. förstår varför handgjorda praliner kostar en del. )Nu är det dags att fylla med lite marsipan tänkte jag och istället för att köpa så tänkte jag göra
Fick en bok i julklapp förra året som heter "Julgodis för små och stora sockerbagare", hade helt glömt bort den men så fick jag syn på den i kokbokshyllan och tyckte de var passande att läsa igenom den nu så här i jultider