Vi hade lite kompisar över på en fika i helgen och vi bjöd på smörgåstårta och lite kakor. Eftersom det var hälften barn så bestämde vi oss för att göra godiskakor eller nonstopkakor med recept från en av D`s bakböcker
Eftersom det inte finns så mycket spännande att blogga om nu när jag är sjuk tänkte jag passa på att dela med mig av receptet till den goda smörgåstårtan mamma jämt har gjort
Mumsiga hemgjorda grillade hamburgare, hembakt hamburgerbröd och hemgjord ketchup m. m. bjöd vi min bror, svägerska och deras lilla son på när de kom över senast
Även coleslawen är Per Morbergs, och även den är den godaste så det är bara att testa. Dessutom är den enkel att slänga ihop till en köttbit eller en stark korv
Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor
Ostkaka är himla gott, men den "riktiga" småländska ostkakan med ostlöpe tar sin lilla tid att göra så därför fick det bli en busenkel snabbvariant med keso, så mumsigt
Morberg fick även stå för efterrätten i lördags. Men hur i hela världen han kan tycka att det här receptet är lämpligt till fyra personer förstår jag inte
a la Per Morberg. Älskar eller hatar ni honom. För det verkar som man gör någon av delarna. Jag tycker han är riktigt innovatim, karismatisk och duktig på det han gör
Nu ni. Jag har äntligen kommit igång ordentligt efter semestern. Nu undrar ni förstås vad jag pratar om. jo jag har börjat träna med riktig disciplin igen
Det blev mina absolut godaste tekakor. Skrädmjöl är en värmländsk mjölsort gjord på rostad havre. Mjölet är ett fullkornsmjöl som jag tidigare bara förknippat med nävgröt med fläsk, en klassisk värmländsk maträtt som jag aldrig fått chansen att prova
Recept från Per Morbergs kokbok. 25 gram jäst. 10-13 dl mjöl. 2 tsk salt. 6 dl ljummet vatten. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, salt och mjöl
Den här veckan har varit sanslös i mitt nya matbloggsliv. Mitt avslut i Sveriges Mästerkock har fått det att rassla till ordentligt här på bloggen och på Facebooksidan “Mästerkock i mitt eget kök”