Oxfiléprovencale är klart att servera. Stek färdigt köttet i ugnen i ca 30-40 minuter tillsammans med potatisen. 800 g hel bit oxfilé. 1 kg potatis, ca 2-3 per person, helst fast vinterpotatis. 1 krm nymalen vit- eller svartpeppar
-)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale. -) Mycket vitlök ska det vara i den här rätten och så här gjorde jag
En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. 4-6 medelstora potatisar (beror på hur stor man är i maten. 2 st bitar av oxfilé. 4-6 medelstora potatisar (beror på hur stor man är i maten. 2 st bitar av oxfilé
Ingredienser 700 g mittbit av oxfilé 600 g fast potatis salt svartpeppar olja smör 2 st tomater 1 st vitlöksklyfta 0. 5 msk timjansblad olivolja och salt 100 g Smör 4 st vitlöksklyftor 1 msk persilja - finkackad Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Inlägget Oxfiléprovencale dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 6 portioner Ca 750 g oxfilé 1 kg fast potatis 3 st tomater Salt & peppar Olja till stekning 1 dl vatten Vitlökssmör. 750 g oxfilé
persilja - finkackad. Salta och peppra oxfilén. Bryn oxfilén i smör och olja till fin brynt färg. Tranchera och lägg på oxfilén och toppa med vitlökssmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.