Om du tycker om röda vinbär så varför inte slänga ihop en härligt söt och syrlig vinbärskaka. Detta är ett gammalt recept som jag har fått av min mamma som har haft det i säkert över 20 år
Tjingeling. I fredags provade vi en ny efterrätt. Den kommer från Halv åtta hos mig men receptet var minst sagt lite flummigt skrivet så jag gör om det lite
Här kommer en variant av en blandning mellan glass/moussetårta, men så god. Det blir en seg mandelbotten och en söt krämig fyllning med färska bär på toppen
a la Per Morberg. Älskar eller hatar ni honom. För det verkar som man gör någon av delarna. Jag tycker han är riktigt innovatim, karismatisk och duktig på det han gör
Lite eftermiddagsfika ska vi ha idag. Har bakat äppelkaka i långpannan, receptet är min systers. Äppelrutor3 ägg3,5 dl socker100 g smör1,5 dl mjölk4,5 dl vetemjöl2,5 tsk bakpulver4-5 äpplenkanel och sockerSätt på ugnen på 200 gr, smöra och bröa en långpanna
. Ingredienser (4 portioner). 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom