Vi börjar närma oss slutet på min julkalender, men jag kan ju inte låta bli att nämna ett av mina favoritrecept när det kommer till saffran, den gotländska saffranspannkakan
Gotländsk saffranspannkaka. =) Gotländsk saffranspannkaka fast utan saffran 1 kg risgrynsgröt, jag använde färdig på rulle3 ägg3 msk socker1 tsk vaniljsocker1 tsk kanel0
Nu när det närmar sig jultider så blev jag himla sugen på saffran. Har längre tänkt testa saffranspannkaka och nu när jag hade både färdig risgrynsgröt och saffran hemma kunde jag inte motstå att göra lite saffranspannkaka
Gotländsk saffranspannkaka är ju egentligen inte någon julrätt, men jag gjorde det ändå i torsdags. Vi brukar köpa färdig Gotländsk saffranspannkaka på Ångsta julmarknad, men i år var vi aldrig dit förra helgen, så därför gjorde jag egen i mikron så här
Förra veckan norpade jag åt mig en svindyr knippe gotländsk sparris i affären. För övrigt serverade jag kryddstekt potatis (utan bondbönor) och en enkel sallad till den vitlöksstekta gotländska gröna sparrisen
Då kan man passa på att göra gotländsk saffranspannkaka som påminner lite om vanlig ostkaka. Har man inte risgrynsgröt över kan man ju göra ny bara för att gotländsk saffranspannkaka är så gott
Tvätta citronerna och skiva dem. Lägg dessa tillsammans medfläderblommorna i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll dettaöver, samt låt blandningen stå i 3 dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.