36 grader
enligt vår termometer) Jag följer Emmas adventskalender så gott jag kan och idag ska man göra julgodis! Så vi får se om det blir något och om det blir lyckat kommer det upp senare på bloggen idag
Smält kokosoljanoch klicka smeten i pannan i lagom stora plättar. Till frukost imorse gjorde jag en suuuuupergod bananpannkaka som jag serverade med keso och frysta, tinade bär
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin ochkokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, men ställ den i en skål med varmt vatten så blir den snabbt flytande
Fröknäcke medkokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Toppa med till exempel jordnötssmör, cacao nibs ochkokoschips. Kokoschips. Och det är ju faktiskt inte värre än att äta ”normal lunch” med halvfabrikatsköttbullar, snabbmakaroner och massa ketchup
De blir mer mättande och känns fräschare med lite banan i och en riktigt god blåbärskeso till. Du kan göra dem som små plättar med ett par-tre bananskivor till varje eller i en liten stekpanna som jag gjorde, då petade jag ner fem-sex skivor
Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
I med vatten, kokosmjölkoch buljong. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
En supersmarrig tårta med saftiga kokosbottnar, fylld med citronkräm och toppad med färska hallon. KrämenHäll i grädde, ägg och resten av ingredienserna (förutom smöret) i en kastrull och låt krämen försiktigt koka upp på medelhög värme under omrörning
Tag ut kakorna och placera en bit nougat i varje form, täck sedan medkokosfyllningen. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och margarin till en deg
Blanda ihop resten av ingredienserna och fördela i formarna och ställ in i frysen. Vill man lyxa till det ytterligare kan man smälta mörk choklad och doppa hela glassen eller bara toppen av glassen i , men jag tyckte den var god precis som den var
Grovhacka nötterna och blanda med smetana, ställ kallt. Servera med smetana och ringla över honung. Tillsätt ägget och mosa ner bananen, låt vila minst 30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.